Bárhova mehetsz sportolni a mai naptól érvényes, kijárási korlátozás enyhítés után?!?!

A koronavírus-járvány kapcsán elrendelt szabályozások május 4-től megváltoznak. A mai naptól hatályos rendelettel mindenkinek tisztában kell lennie aki szabadidős sporttevékenysége során a lakhelyét elhagyja, de a sajtóban egymásnak ellentmondó, többször változtatott nyilatkozatok jelentek meg. A közösségi média is tele van véleménynyilvánítással, nem beazonosítható forrásokra hivatkozással. Nehezen talál pontos állásfoglalást az a budapesti sportoló aki a Mátrában szeretne kerékpározni, vagy a Velencei-tavat futná körbe, vagy csak egyszerűen a Budai-hegységben mountainbike-ozna. Ezért fontosnak tartjuk a múlt héten megjelent ( M A G YA R K Ö Z L Ö N Y • 2020. évi 96. szám ), szabadidősport edzésekkel kapcsolatos rendelkezéseket kihangsúlyozni. Nem szeretnénk elemezni a rendeletet, nem bocsátkoznánk jogászkodásba, de erre szükség sincs, hiszen a jogalkotó nagyon határozottan, egyértelműen fogalmaz. Ezért szó szerint idézzük a múlt csütörtökön kihirdetett szabályozást. 

 

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete
a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről

1. § (1) Magyarország egész területén
a) sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható,
b) a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott rendelkezések akkor is alkalmazandók, ha a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet, illetve a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet eltérően rendelkezik.

 

forrás: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/9c64e7fe063b644848c7a154b073c481466b4362/megtekintes

Photos - Woman trail runner training for down hill run ...