A PLANKING több mint az alkaron támaszkodó fekvő póz, 20 féle különböző gyakorlat között variálhatsz

A koronavírus-járvány miatt most mindenki otthon edz, erősít. Találhatunk otthon olyan bútorokat, eszközöket amikkel változatosabbá tehetjük edzéseinket, de van egy gyakorlat, ami szerencsére óriási divat lett mára. A PLANKING nagy népszerűségnek örvend. De a szokásos, mindenki által ismert gyakorlatnál többet is ki lehet hozni a törzs és hasizom erősítő gyakorlatokból.

Miért fontos a plank?

Azért, mert ez az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb törzserősítő gyakorlat, aminek rengetegféle formája van, ezért ezeket kombinálni is lehet, így sokáig gyakorolható és a gyakorlat nehézségi szintje is könnyen növelhetőEmellett megerősíti a törzs izmait, a mély hátizmokat (ezáltal javítja a tartást) és természetesen a hasfalat is.

Miért variáld a gyakorlatokat?

A deszka egy saját testsúllyal, kis helyen, eszközök nélkül végezhető gyakorlat, nagyon hamar szép lapos és izmos hasat kreál. Mint minden mozgást, a szervezetünk ezt is megszokja egy idő után, és az egyszerű változat már kevésbé tűnhet elég megerőltetőnek ahhoz, hogy tovább fejlődjünk. Ezért most mutatunk néhány mozdulatot, amivel a deszkát nehezíteni lehet, tovább fokozva terhelést. A deszka alapvetően arra kényszeríti az izmokat, hogy stabilizálják a testet, így, ha különböző mozgásokat adunk hozzá, még több izommunkát igényel majd stabilan tartani magunkat a tenyerünkön és a lábainkon.