Erre figyelj, ha nem akarsz elhízni és szétesni a kényszerű otthonmaradás alatt

A koronavírus miatt kialakult helyzetben felborult a megszokott életünk, szinte minden megváltozott körülöttünk. Hazánkban a szabadidős, rekreációs sportolók aránya eddig is az európai  átlag volt, és elhízásban is jeleskedtünk. A kényszerű otthonlét ezen tovább ronthat, ha nem figyelünk oda, gyorsan felszaladnak a felesleges kilók. Van pár tippünk, hogy mire figyelj a következő időszakban.

Képtalálatok a következőre: fat woman home training

 

Minden tudatos életmódváltás alapja a célok kitűzése, és a szükséges tervezés. A tervezés alapján készítsük elő a életünket, rendezkedjünk be a megváltozott helyzetnek megfelelően. Végezzük el a tervben szereplő feladatokat, és folyamatosan tartsuk kontroll alatt magunkat, ellenőrizzünk vissza mi teljesült a tervekből. Majd időszakonként vizsgáljuk meg, jól terveztünk-e, sikerült-e betartani mindent.

Pontosabban:

1: Tűzd ki a célod, találd ki mit szeretnél tenni az egészséged, a formád megőrzése érdekében. Legyen egy konkrét elhatározás, ne csak általánosan fogalmazd meg a célod.  Ne azt mondd, hogy szeretnél majd laposabb hasat, vagy formásabb vállakat, hanem azt, hogy kockás hasat, vagy látható tricepszet szeretnél építeni. Na arra gondolj, hogy le kéne adni pár kilót, hanem állj mérlegre, és jelöld ki a konkrét célsúlyt.  Legyen határidő, tűzd ki a dátumot.

2: Készíts tervet, legyen konkrét feladatlistád. Az edzésterv előtt nézd meg milyen eszközeid vannak otthon, mit tudsz használni, milyen napszakban alkalmas a sportprogram, keress használható forrásokat az edzéstervhez (videók, edzői tanácsok, fórumok). Étrendtervezéshez állíts össze napi listát, mikor mit ehetsz, milyen mennyiségesben szabad gondolkoznod. Fentiek figyelembevételével menj el bevásárolni, azokat vedd meg, amire tényleg szükséged lesz a terveid alapján.

3: Rendszeresen mérd magad, a teljesítményed, a súlyod. Az edzéstervben láthatod az eredményeid változását, a mérleg nem hazudik. A változások figyelembevételével készíted majd az új tervet, már lesz tapasztalatod mit sikerült elérned.

 

Az oldalunkon folyamatosan megosztunk olyan tartalmakat amik segíthetnek ebben az időszakban, érdemes megnézni régebbi írásainkat is.