Home office diéta, vagy életmódváltás?

Kipróbáltál már többféle módszert a fogyásra, de a tartós eredmény mindig elmaradt? Rengeteg diétával találkozhatunk, melyek gyors és látványos változást ígérnek – ezeknek azonban akár egészségkárosító hatása is lehet, ráadásul a gyors fogyást a diéta elhagyása után még gyorsabb hízás követi, sok esetben több kiló jön vissza, mint amennyit nagy nehezen leadtunk. Továbbá a villámdiéták nagy része igen erőteljesen megterheli szervezetünket, főként akkor, ha a diéta után nem pótoljuk vissza az elveszített vitaminokat és nyomelemeket.

Képtalálatok a következőre: home office diet

 

Az elhízás általában nem rövid idő alatt történik, így ennek a visszafordítására sem lehet elegendő néhány hét, vagy hónap, különösen nem egy egészséges fogyókúra keretében. A fogyásról igazából általában nem is jól gondolkodunk, hiszen nem jó, ha csak a jó forma elérése a célunk, a megtartásra pedig már nem gondolunk. A fogyás igazából az egészséges életmód egyik „mellékhatása”, ha ugyanis megfelelően táplálkozunk, eleget mozgunk, akkor az nyilván meglátszik a külsőnkön is.

Az egészséges életmód nem követel meg túlhajszoltságot és kínos odafigyelést minden pillanatban, egy kis odafigyeléssel és önuralommal könnyedén szokásokká alakíthatjuk az elveket. Fontos alapszabály, hogy naponta többször étkezzünk, kisebb mennyiséget magunkhoz véve, ezzel kevésbé terheljük az emésztőszerveket, így a felszívódás eredményesebb, a lerakódásra kisebb az esély. Tehát, ha eddig háromszor étkeztünk naponta, akkor iktassunk be két plusz étkezést tízórai és uzsonna formájában, így több esélyt adunk szervezetünknek a tápanyag tényleges hasznosítására. Ráadásul soha nem leszünk farkaséhesek, nem fogjuk úgy érezni, hogy sanyargatjuk magunkat. A legtöbben ezért adják fel a fogyókúrát. Hosszú távon nem lehet megoldás, ha állandóan korog a gyomrunk. Az alacsony, illetve az ingadozó vércukor szint sem a teljesítményünkre, sem a hangulatunkra nincs jó hatással.

A naponta elfogyasztott folyadékmennyiséget emeljük legalább két-két és fél literre. A legtöbb ember kevés folyadékot fogyaszt, pedig ez segíti a salaktalanítást, így meggátolja a lerakódást. Kerüljük viszont a szénsavas és cukros italok fogyasztását, ezeknek óriási kalóriatartalmuk van, ráadásul még egészségkárosító hatásúak is.
Fontos szempont az egészséges étrend bevezetésénél, hogy ismerjük meg az ételeket, amiket fogyasztunk. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy elolvassuk a csomagoláson feltüntetett összetevőket. Kerüljük az adalékokkal teli élelmiszerek fogyasztását.

Nagyon fontos a rendszeres mozgás bevezetése is. Nem feltétlenül kell órákat súlyzók között, vagy otthoni tornával töltenünk, az első időszakban egy rövid kocogás is nagy előrelépést jelent (szigorúan egyedül, nem zsúfolt helyszíneken). Azon túl, hogy hatékonyan javítja az anyagcserét, tehát a diéta szempontjából igen kedvező hatású, az állóképességünk is javul, amitől a közérzetünk is egész más lesz. Elengedhetetlen a vitaminok és nyomelemek pótlása, mely minden diéta alkalmával valamilyen mértékben távozik szervezetünkből.

Az egészséges étrend jellemzője, hogy jól érezzük magunkat, több energiánk van és ritkábban vagyunk betegek. Lehet, hogy nem fogunk látványos fogyást tapasztalni, hozzávetőlegesen a heti egy kilogramm a normális, viszont ez tartósan megmarad, hiszen ha hosszú időn keresztül alkalmazzuk a diétát, akkor egy idő után megszokott életvitellé válik. Az egészséges fogyókúra egyetlen titka a valódi elhatározásban rejlik, mely szerint nem csak karcsúbbak, hanem egészségesebbek is szeretnénk lenni.