Zumba: táncolj, izzadj, érezd a ritmust!

Akinek a zumbáról a zene ugrik be, jó nyomon jár: az aerobik és a tánc keveréke alakunkat latin-amerikai zenére hozza topformába! Mi a zumba és kinek ajánlják? Íme, a válaszok!

Zumba-tánc: kolumbiai kisugárzás véletlenül

A kolumbiai Alberto Perez fejlesztette ki ezt a speciális mozgásformát, aerobik elemeket kombinált többek között salsa, samba és merenge tánclépésekkel. Az 1990-ben történt alkotó folyamatot 1999-ben követte rend Amerikában.

Perez edző tulajdonképpen véletlenül találta ki a zumbát. Aerobik órát tervezett tartani külföldieknek, de otthon hagyta a tornára írt zenés cd-it, így csak a dél-amerikai zenéi voltak kéznél. A forró ritmusok azonban annyira tetszettek a kuncsaftoknak, hogy legközelebb is ezt a zenét kérték. Ezt követően dolgozott ki Perez teljes edzésanyagot a latin-amerikai zenékre speciális aerobik mozgásformákkal és tánclépésekkel, és mindezt zumbának nevezte el. A zumba szabadfordításban „mozgás és öröm”.
A zumba sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy világszerte több mint tízezer okleveles zumba oktató van.

Zumba: táncolj, izzadj, érezd a ritmust!

Táncold ki egyszerűen a gondokat!

Mozgás, öröm és zene, ezen hármas áll a zumba középpontjában. A stresszt és a problémákat egyszerűen ki kell táncolni magunkból. A folyamatos mozgás és a változatos sebesség emelni a kondíciót és egyúttal segít a testsúly csökkentésében. A zsírégetés emelkedik, a zumba során kialakult új izmoknak még több energiára van szükségük, amihez további zsírt égetnek. A folyamat eredményeképpen formálódik a testalkat, anélkül, hogy a szenvedés jelei látszanának arcunkon.

Zumba nem csak táncosoknak

A zumba nem csak profi táncosok számára lett kifejlesztve. A mozgásforma bárki által űzhető, akinek minimális ritmusérzéke van és szívesen izzad latin-amerikai zenékre. A lépéseket, forgásokat könnyen meg lehet tanulni, kedv szerint akár otthon is gyakorolni. Zumbázzunk együtt!