Futó edzés a nyaralás alatt?! Néhány érv, hogy miért érdemes a vakáció alatt is tréningezni.

Az elkötelezett sportolók tervszerűen felépített edzésterv szerint készülnek a betervezett maratoni vagy rövidebb versenyeikre, még a nyaralásra szánt hetekkel is kalkulálnak. Akik csak egészségmegőrző céllal futnak, azoknak is érdemes futócipőt vinniük a nyaralásra, mert több pozitív hozadéka lehet a távoli célpontokon edzéseknek. Bemutatunk pár meggyőző érvet.

 

Legjobb városnézés a futás. Lehet Hop-on Hop-off busszal, közösségi közlekedéssel, vagy turistahajóval bejárni a nagyvárosok utcáit, de futva sokkal közelebb kerülünk a nevezetességekhez. Gyorsabb, hatékonyabb mint a séta, nagyobb területeket lehet bejárni.

 

Pihenő héten sem árt az átmozgató edzés. Azoknak akik tervezett edzésterv alapján készülnek, pont rosszul jöhet ki egy kiszámíthatatlan időbeosztással járó nyaralás. Kivéve, ha olyan edzéseket ütemeznek be erre a hétre, ami egyszerűen kivitelezhető. Rövid reggeli futások, vagy hosszú városnéző kocogások, esetleg tengerparti résztávok. Érdemes a helyi adottságokhoz alkalmazkodni a tervezésnél.

Képtalálat a következőre: „running on vacation”

 

Rekreáció mindkettő, egymást erősítő kikapcsolódási formák. A nyaralás a kikapcsolódásról szól, ebbe tökéletesen illik az aktív életmód, a sport. Persze nem kell túlzásba vinni, és lehet keresztedzésekkel színesíteni, az úszás, kerékpározás is remek rekreációs tevékenység. A lényeg, hogy könnyen el tudjuk felejteni a munkás napok stresszes problémáit

 

Ledolgozhatod a nyaralás alatti túlevésből felszedett kilókat. Nincs hizlalóbb mint egy „all inclusive” nyaralás. Bármennyire oda akarunk figyelni, sokkal többet eszünk, iszunk, ha benne van az árban. De ha önellátással utazunk, akkor is veszélyes lehet a kalória bevitelre a sok finomság, amit megkóstolunk a szabadidőnkben. Ezeket a veszélyeket sportolással ellensúlyozhatjuk, futó edzésekkel javíthatunk a helyzeten.

 

Kereted ad a programokhoz. Nyaralás alatt hajlamosak vagyunk sokáig aludni, ellustálkodni az egész napot. Egy kora reggeli futóedzés miatt érdemes felkelni, és utána már frissen indíthatjuk a napot.

 

Kalandos lehet az ismeretlen helyeken futás. Végre kizökkenünk a megszokott futópályánkról. A változatosság a futásban is gyönyörködtet, motiváló lehet az új környezet.