Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/whatever/sport4you.hu/wp-content/themes/thevoux-wp/inc/misc.php on line 9

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/whatever/sport4you.hu/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 644

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /home/whatever/sport4you.hu/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111
Libidó problémát okozó ételek és italok | Sport4you

Libidó problémát okozó ételek és italok

Abban bizonyára mindannyian egyetérthetünk, hogy a libidó csökkenése frusztráló és kellemetlen élmény. Sok oka lehet a ennek, köztük a stressz, a párkapcsolati feszültség, de okozhatja a nem megfelelő táplálkozás is. Sőt, akadnak kifejezetten olyan ételek és italok, amik direkt is befolyásolhatják a libidódat.

 

FEATURED-sexdrive-1200x633

Az alkohol

Amíg a mérsékelt alkoholfogyasztás általában jó hatással van az emberek libidójára, a túlzott vagy rendszeres italozás éppen ellentétes hatást vált ki. Akad, akinél megszünteti vagy gyengíti az erekciót, és akad akinél meggátolja az orgazmust is.

Sajtok

Bár a legtöbb ember étrendjének alapvető eleméről beszélünk, szem előtt kell tartani, hogy az olcsóbb, gyengébb minőségű sajtok többsége hormonkezelt állatok tejéből készül, ami könnyen összezavarhatja saját hormonháztartásunkat.

Konzervek

Ha az ember sok konzervet eszik, az magas vérnyomáshoz vezet, ugyanis a tartósításra használt nátriumnak ez az egyik fontos élettani hatása. Ez pedig hosszú távon árt a libidónknak is.

Pattogatott kukorica

Bár a pattogatott kukorica sok esetben elengedhetetlen kelléknek tűnhet egy romantikus, filmnézős estéhez, ha a film után egymás közelségére vágytok, akkor nem a legjobb rágcsálnivalót választottátok. A pattogatott kukorica tasakjának belsejét egy speciális savval vonják be, ami megakadályozza, hogy a kész szemek a zacskó falához tapadjanak. Ez az anyag amellett, hogy kimondottan egészségtelen, a libidót is jócskán leronthatja, sőt rendszeres fogyasztása akár prosztata problémákhoz is vezethet.

Diétás üdítők

A diétás üdítőkről már sok forrásból hallhattuk, hogy közel sem annyira egészségesek, mint amennyire annak próbálják beállítani őket. A legtöbb diétás üdítőben aszpartám tartalmú édesítőkkel helyettesítik a cukrot, ez viszont károsan hat a szerotonin termelésünkre – ami fontos szerepet játszik a testhőmérséklet, hangulat, hányinger, szexualitásvágy és az étvágy szabályozásában.