Egészséges táplálkozás üres pénztárca mellett? Van megoldás!

Mind tudjuk, milyen nehéz kivitelezni az életmódváltást, kiváltképp akkor, ha a pénztárcánk nincs igazán tele. Kegyetlen igazság, de ez így van. Az egészséges táplálkozás bizony többe kerül, mint a gyorséttermek ételei. Szerencsére van megoldás! Az alábbiakban összeszedtük azokat az ötleteket, amik talán nektek is segíthetnek!

Képtalálat a következőre: „healthy food”

 

  1. Vezess róla naplót. Ha mindig lejegyzeteled, mire kell költened, be tudod majd osztani a pénzed és át fogod látni, mi az, amire kicsit többet költhetsz, és mi az, amire kevesebbet.
  2. Válassz ki három olyan dolgot, amire szerinted feleslegesen költesz. Például ahelyett, hogy feleslegesen költenéd a pénzed kávéautomatára, vegyél otthonra kávét, és főzz magadnak otthon előre (természetesen a zöldtea sokkal jobb választás).
  3. Olyat vásárolj, aminek szezonja van! Ne akarj narancsot venni nyáron, és cseresznyét télen! Ha olyan gyümölcsöt és zöldséget veszel, aminek éppen szezonja van, akkor az mindenképpen friss lesz és olcsóbb is.
  4. Tanulj meg olvasni a sorok között. Minél többet tudsz a témáról, annál könnyebben el tudod kerülni a GMO-s (genetikailag módosított növényekből készült) finomságokat…
  5. Figyeld az akciókat! Nagyon sok helyen olyan akciók vannak, amik megkönnyíthetik a vásárlást, csak általában elsiklik felette a tekintetünk.
  6. Vásárolj termelőktől! Minden olyan finomság, amire szükséged lehet, megtalálható a termelőknél. Így vehetsz sokkal jobb és olcsóbb mézet, száz százalékos almalevet, számos gyümölcsöt, zöldséget.
  7. Rendelj internetről! Sok webáruház árulja olcsóbban a termékeit, mint maguk a boltok. Mindenképpen megéri körbenézni.
  8. Az olyan élelmiszerekből, amik hosszú ideig elállnak, megéri nagyobb mennyiséget vásárolni kedvezőbb egységáron. Ilyen például a méz vagy a kókuszolaj.
  9. Az olyan élelmiszerekből pedig, amik hamar megromlanak, érdemesebb kis adagokat venni. Gyakran dobunk ki feleslegesen megrohadt gyümölcsöket vagy zöldségeket. Ne pazarolj!
  10. Tervezd meg az étrendedet előre egy hétre! Így pontosan tudod majd, mit kell venned, és mi az, amire nincs szükséged.