Nyári sportok amik tökéletesítik az alakot: tippek a szabadtéri edzésekhez (második rész)

Sorozatunkban bemutatjuk, hogyan állítsd össze a nyárra a fitnesz bakancslistádat, azaz milyen aktivitásokat próbálj ki, egyrészt hogy tovább fejleszd magad, másrészt, hogy jól szórakozz! A kinti edzések jobban motiválnak, szívesebben töltünk több időt sportolással, ha azt szabadtéren végezzük. ezért sorozatunkban adunk néhány ötletet, A crossfit után nézzük meg, mit ajánlunk a homokos partokra

 

Lustálkodás helyett – strandröplabda

Ha azok közé tartozol, akiket a strandon nem elégít ki, hogy a napon fekve időnként átfordulj a hátadról a hasadra és vissza, hanem valamilyen sportos aktivitással is töltenéd az időt, és még esetleg a labdasportok iránt is van némi affinitásod, akkor a strandröplabda lehet idén nyáron az új kedvenced. A strandröplabda gyakorlatilag az eredeti sport, tehát a röplabda homokon játszott változata. A szabályok tekintetében van néhány eltérés, például a csapat hat helyett két főből áll, ettől persze a társaság létszámától függően eltérhettek.

A sáncolás (blokkolás) itt érintésnek számít, tehát még kettőt lehet beleérni a három helyett. Ami viszont ugyanúgy érvényes a termi verzióhoz hasonlóan, hogy a csapatok itt sem érhetnek háromnál többször a labdába, mielőtt átütik a háló fölött, valamint egymás után kétszer ugyanaz az ember nem üthet a labdába. De az összes szabály maradéktalan betartásánál még fontosabb az, hogy jó legyen a hangulat, így észre sem veszitek majd, hogy egy sok futással és felugrással tűzdelt edzésen vesztek részt. A napon végzett testmozgásnál, így a strandröplabdánál is fontos, hogy védjük a fejünket és a bőrünket a nap sugaraitól, tehát a sapka és a magas faktorú napvédő krém alap kellékek.