Itt a tavasz?! Hurrá, van négy remek érvünk a tavaszi futáshoz!

A tavasz rengeteg futó számára az ideális évszak. Imádják a hőmérsékletét, a hangulatát, és még sorolhatnánk. Mivel az kezdés évszaka, így egy csomó új célt lehet kitűzni és megvalósítani. Ha azok közé tartozol, akiknek szükségük van egy kis biztatásra ahhoz, hogy a jó meleg nyár előtt formába hozd magad, akkor jó helyen jársz, mondunk négy okot is amiért azonnal el kéne kezdened az edzéseket!

Képtalálat a következőre: „springtime running”

 

  1. Kajafeszt!

Valld csak be, hogy a téli hónapokban szoktad a legtöbb ételt magadba tömni! Hihetetlen, milyen jó kajafesztiválok vannak ősszel, amiket nem szabad kihagyni. (Persze, nem csak Magyarországon, szóval, ha megteheted, a külföldiekre is nézz el egyszer.) Ezek után nyilván le kell edzeni azt a rengeteg kalóriát, amit ezekkel a fesztiválokkal és a hirtelen ránk zúduló stressz miatt bekebelezett rengeteg nassolnivalóval beviszünk.

  1. Kezdődnek a versenyek!

Amíg az év többi részében vagy fáradt vagy, vagy el sem kezded a készülést, ez a legjobb időszak a versenyzésre. Ezt bizonyítja a tucatnyi verseny hétvégenként. Jó felmérő lehet egy félmaraton, és innen már simán fel lehet készülni egy őszi maratonra.

  1. Szabadidő!

Mivel tavasszal nő a napos órák száma, sokkal jobban gazdálkodhatsz a szabadidőddel. Hogyan lehetne leginkább kikapcsolódni a szabadidőben? Hát persze, hogy futással! Így egy idő után a fejedben összekapcsolódik a futás és a lazítás (ha eddig még nem így lett volna), és ezentúl sokkal élvezetesebb lesz az edzés!

  1. Társasági élet!

Mind észrevettük már, hogy tavasszal az összes olyan ember kiszabadul a futópályákra, aki az év többi részében nem fut, mert hirtelen bepánikol a strandszezontól, és azonnal változtatni akar a testén… Ezek az emberek versenytársat is jelenthetnek számodra. , Van kivel csatázni a komolyabb edzések során. Akár új sportbarátságok is születhetnek