Ha valamilyen különlegességre vágysz ebéd gyanánt, ami feldobja kicsit a diétás étrendedet, és szereted a tenger gyümölcseiből készült ételeket, akkor a ráktallér pont neked való!
Hozzávalók
- 350 gramm rákhús
- 2 tojás
- 90 gramm zab
- 1 vöröshagyma
- snidling
- 1 teáskanál worcestershire szósz
- 1 teáskanál chili por
- tabasco szósz
- 1 citrom leve
- friss feketebors, só
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra! Gyúrd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, fedd le, és tedd be a hűtőbe öt órára! Ezután vedd ki, és óvatosan formázz a masszából körülbelül két centi vastag tallérokat! Ebből az adagból úgy tíz darab ilyen tallérnak kell kijönnie. Fedj be egy sütőlapot sütőpapírral, és tedd rá a tallérokat! Süsd őket 20-25 percig 200 fokon. Ha készen van, bármilyen salátával tálalhatod (ezt a fantáziádra és az ízlésedre bízzuk)!
Tápérték-összetétel talléronként
- Energia: 81 kalória
- Zsír: 2,4 gramm (ebből telített: 0,5 gramm)
- Szénhidrát: 6 gramm (ebből cukor: 0,4)
- Fehérje: 8,8 gramm
- Rost: 0,4 gramm