Öt jó ok, amiért a szép időben érdemes nyeregbe pattanni

Ha valakihez odamennénk az utcán, és azt mondanánk neki, hogy képzelje el a számára tökéletes vakációt, valószínűleg a pihenés, a semmittevés, és a mozgást nem igénylő tevékenységek jutnának eszébe. Valóban ezek szükségesek ahhoz, hogy igazán feltöltődjünk a jó időben? Szerintünk nem! 

Itt a tavasz, vége a borongós, hideg időnek, ha eddig nem is mozogtunk rendszeresen, most mindenképpen megéri választani egy mozgásformát. Mi a biciklizést is ajánljuk, és öt pontban meg is magyarázzuk, hogy miért!

Jót tesz a szívnek!

A biciklizés épp megfelelő mértékben dolgoztatja meg a szívet. A megemelkedett pulzusszám következtében a vérben több oxigén fog szállítódni, és a vérkeringést is fokozza. Így nem csak a szívnek, de közvetetten az egész test vérellátásának jót tesz.

Tökéletes kikapcsolódás!

A munkában felhalmozott stresszt legkönnyebben a természet közelségével oldhatjuk. Nincs is jobb egy kiadós, feszültségoldó, erdei biciklitúránál! Azzal, hogy az erdőben oda kell figyelnünk minden kis pocsolyára, buckára, és növényre, azzal elterelhetjük a gondolatainkat a mindennapi problémákról.

Több izom, kevesebb zsír!

A megemelkedett pulzusszám hozzásegít minket ahhoz, hogy leolvadjon az a pár felesleges kiló, amivel küszködünk. Emellett, mivel a bringázás izommunkát is igényel bőven, főleg a nehezebb, vagy meredekebb terepeken, így az izomtömegünk nőni, a testünk pedig formásodni fog.

Gyorsabb regenerálódás!

Egy bringás vakáció alkalmával felváltva pihenünk és tekerünk. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a testünk hozzászokjon a gyorsabb regenerálódáshoz, ami az életünk minden területén hasznunkra válhat.

Mozogj az egészségedért!

Fel sem tudnánk sorolni, annyi egészségügyi előnye van a biciklizésnek! A legfontosabbak közülük, hogy segít a szív- és érrendszeri betegségek elleni harcban, a légzőszervrendszert egészségesebbé válik általa, csökkenti a magas vérnyomást, és a cukorbetegséget is enyhíti