Nemrég tértél át a vegán étrendre, de még hiányoznak a „sötét múlt” ízei? Itt egy remek megoldás a hamburger helyettesítésére! Ez lenne a vegán burger!!
Hozzávalók:
- 2 teljes kiőrlésű hamburger zsemle
- 2 Portobello gomba (hús helyett)
- 1 nektarin
- 2 paradicsom
- 1 újhagyma
- 1 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring
- fél csomag kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 érett avokádó
- 1 csipet chili por
- negyed lime leve
- 7 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Pépesítsük össze az avokádót, majd keverjük össze egy evőkanál olívaolajjal és a lime levével! Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a chiliport, az apróra vágott fokhagymát, az újhagymát, és keverjük simára! Készítsünk pácot egy kis citromléből, négy evőkanál olívaolajból, rozmaringból, a kakukkfű feléből, sóból és borsból! Ebben pácoljuk be a gombák fejét (a szárát dobjuk ki)! Vágjuk vékony szeletekre a nektarint, és azt is pácoljuk be ezzel a páccal! A hamburger zsemléket pirítsuk meg kicsit, amíg két evőkanál olívaolajon kisütjük a gombákat és a nektarin szeleteket! Kenjük meg a zsemlék alját az avokádós krémmel, tegyünk rá paradicsom szeleteket, aztán mehet rá a gomba és a nektarin, és már tálalhatjuk is.