Szülők figyelem! Így hozható össze a családi élet az edzéssel!

Minden sportos szülő számára nehéz, ha választania kell családi élet és az edzés között. Ha erről lenne szó, nyilván minden anya a családját választja. Pedig, nem muszáj választani. A családi élet összeférhet az edzéssel!

Kapcsolódó kép

 

Az tény, hogy a gyerekekkel rengeteg időt kell tölteni, hogy egészségesek legyenek lelkileg és mentálisan is, de valljuk be, nekünk is szükségünk van egy kis szabadidős tevékenységre (edzésre) ahhoz, hogy elég türelmet, figyelmet, és szeretetet szentelhessünk szeretteinknek. Így a legjobb megoldás, ha bevonod a gyerekeket az edzésbe!

 

Bicikli- vagy gyalogtúra!

A legjobb dolog ebben a jó időben, ha a kirándulást összekötjük a testmozgással. Ne féljünk attól, hogy a gyerek túl kicsi a hosszabb sétákhoz, vagy bicikli utakhoz! Nyugodtan tartsunk pihenőket, akár vigyünk egy kis pokrócot, és gyönyörű, természet közeli pikniket rendezhetünk a szakaszok között!

 

Park, edzőterem helyett!

Nekünk sem árt, ha kimegyünk a friss levegőre, hát még a gyerekeknek! Elvihetjük őket egy parkba, vagy egy játszótérre, ahol lehetnek ők akár a személyi edzőink. Számolhatják a felüléseket és guggolásokat, megszabhatják, mikor hagyjuk abba, és hasonló játékok, amik valószínűleg le fogják őket kötni.

 

Jóga, mint reggeli torna!

Manapság már rengeteg jógavideóval találkozhatunk az interneten. Keressünk köztük olyat, amiben gyerekbarát, egyszerű jógapózok vannak, és vezessük be, mint reggeli tornát suli/ovi előtt. A gyerekek viccesnek találják majd, és nekik is, nekünk is segít felébredni!

 

Több keréken!

Ez a módszer akkor is beválik, ha pici babával vagyunk, és akkor is, ha már kicsit nagyobb gyerekről van szó. Egyszerűen csak fognunk kell a babakocsit, kiválasztani egy szép környéket, mondjuk egy tóparti sétányt, és irány a babakocsis kocogás!

Kapcsolódó kép