A rossz vérkeringés öt intő jele!

Mivel a vér szállítja az oxigént és sok fontos tápanyagot, így súlyos egészségügyi problémákat okozhat a rossz vérkeringés és a hiányos vérellátás. Íme, a rossz vérkeringés öt intő jele!

  1. Zsibbadó végtagok.

    Az ember néha elüli vagy megnyomja egy-egy végtagját. Ilyenkor egy ideig zsibbad, mert nem jutott megfelelő mennyiségű vérhez. Azonban, ha ezt gyakran érezzük, anélkül, hogy elültük volna bárminket, akkor irány az orvos!

  2. Tompa érzékelés.

    Mivel az agynak is szüksége van elegendő vérre a megfelelő működéshez, így ha ez nem valósul meg, akkor az agyműködés lelassul, a mentális képességek tompulnak. Ha nehezen tudsz tisztán gondolkodni vagy romlik a memóriád, az a rossz vérkeringés figyelmeztető jele lehet.

  3. Az étvágy csökkenése.

    Egy másik, kevésbé egyértelmű jele lehet a rossz vérkeringésnek az étvágycsökkenés. A tápcsatornának is szüksége van vérre, így ha a vérellátás akadozik, az emésztés sem fog megfelelően végbemenni.

  4. Megmagyarázhatatlan emésztési problémák.

    A rossz vérkeringés nem csak étvágytalanságot okoz. A tápanyagok sem szívódnak fel rendesen, így olyan megmagyarázhatatlan problémák jelentkeznek, mint a hányinger, a túl laza széklet, és hasonló emésztési zavarok. Ezeket leggyakrabban rosszul diagnosztizálják, hiszen nem gondolnak elsőre a rossz vérkeringésre, ezért gyakran kezeletlen marad.

  5. Szorító érzés a mellkasi részen.

    Ha a szív nem kap elég vért, nem tud megfelelően verni. Úgy érezheted, hogy szorít a mellkasod, és megnövekedik benne a nyomás. Ezek a tünetek véletlenszerűen lépnek fel, így általában az ember nem tud rá felkészülni, és annyiban hagyja a dolgot.