Furcsa statisztikák, tíz meglepő tény a futókról

A Brooks Running Company, és a Wakefield Research felmérést végzett a futók körében, furcsa szokásaikat leleplezve. Az eredmény meglepő volt. Összesen ezer futót kérdeztek, vegyesen az Egyesült Államokból, Kanadából és Németországból.

 

  1. tény: A kanadai nők 11 százaléka, míg az amerikai nők 8 százaléka fut alsónemű nélkül. A német hölgyek ellenben igénylik az alsóneműt. Olyannyira, 72 százalékuk „nagyibugyiban” szeret futni.
  2. tény: Az amerikaiak 20 százaléka kutyával fut a járdán, míg 32 százalék inkább egy kétlábú havert választ erre a célra.
  3. tény: A nők 47 százaléka a trikó-hátú sportmelltartót preferálja, míg  a népszerűségi lista második helyén a keresztpántos sportmelltartó szerepel 39 százalékkal.
  4. tény: A megkérdezettek 79 százaléka bevallottan arra vágyik, hogy egész életében egyetlen cipőt – nem meglepő módon – futócipőjét hordhassa.
  5. tény: A felmérésben résztvevő férfiak 48 százaléka törekszik arra, hogy olyan lába legyen, mint David Beckhamnek. A hölgyek esetében 37 százalék szeretne olyan lábbal élni, mint Cameron Diaz.
  6. tény: A futók 43 százaléka mondta, hogy inkább csapja agyon egy malomkő, minthogy a rossz idő miatt kihagyjon egy edzést. Németország esetén 52 százalék dacol szívesen a mostoha körülményekkel, tekintet nélkül a következményekre.
  7. tény: A válaszadók 32 százaléka Forrest Gumpnak, míg 26 százaléka Rocky Balboának érzi magát Philadelphia utcáin futva.
  8. tény: A megkérdezettek 43 százalékát a vízhólyagos láb, 32 százalékát a gyomorbántalmak, és 14 százalékát a súrlódó bőr készíti ki teljesen futás közben.
  9. tény: A válaszadók 35 százaléka azt vallja, a futás előtti „romantika” növeli a teljesítményt. Az amerikaiak 41 százaléka szerint pedig a futás több, edzés utáni lepedőgyakorlatra sarkallja az embert.
  10. tény: A megkérdezettek 44 százaléka koronázza meg a futás egy pohár borral, míg a sörök, vagy koktélok kedvelői csupán 24 százalékos kisebbségben maradtak.