Mit vegyünk fel bringázáshoz a hűvösebb napokon

Szerencsére idén sokáig húzódik az enyhe ősz, a hűvösebb reggelektől eltekintve még október végén is lehet használni a nyári bringás ruhákat. De sajnos a Gergely naptárra pillantva, és a „Black Friday” akcióiban bízva, ideje elgondolkozni a téli kerékpáros hacukák beszerzésén.

Téli ruházati tanácsok hobbi sportoló kerékpárosok számára.

Fontos, hogy a hobbi sportolók kerékpáros öltözködése eltérhet a városban, kerákpárjukat közlekedésre használók igényeitől. Mi az előbbi csoport alternatíváit vesszük sorra. Számukra a A megfelelő ruházat kiválasztása legalább annyira fontos, mint megtalálni a szívünknek legkedvesebb kerékpárt.

 

Haladjunk rétegről rétegre.

Aláöltözet: Minden kerékpáros szekrényében kell, hogy találjunk aláöltözetet.  Ezek felelnek részint azért, hogy a testünket melegen tartsák, részint pedig azért, hogy az izzadságot elvezessék. Finoman simul a testre, nagyon kényelmes és divatos színekben megtalálható.

Technikai felső: Az aláöltözetet ki lehet egészíteni technikai pólóval, vagy rövid ujjú kerékpáros mezzel, így rétegesebb hatást lehet elérni, jobban bent lehet tartani a hőt. Túlöltözés esetén, a technikai mez könnyen összehajtható, elfér egy zsebben.

Nadrág: A kantáros téli nadrágot javasoljuk. A csupán derékrészen tartó nadrágok könnyen lejjebb csúsznak használat közben, ezáltal hideg érheti a derekat, hátat, ami könnyen megfázáshoz vezet.. Igazán vacogtató hidegben érdemes alá még egy vékonyabb jégeralsót vagy harisnyát is magunkra húzni – háromnegyedes javasolt, ha esetleg a térdet jobban óvnánk.

Kabát: Olyan kabátot javasolunk, ami jó légáteresztő értékekkel bír, könnyű és szélálló is. Hátul természetesen megtalálható legyen a szokásos három zseb. Alsó részén végig szilikoncsíkkal, hogy ne csússzon fel a derékon.

Kiegészítők: Nagyon ajánljuk a “kartyűket” azaz kar- és lábmelegítőket, a csősálakat, melyek bármikor könnyen – akár menet közben is – le vagy felvehetők. Valamint fontos lehet egy megfelelő kamásli és hússzú szárú sí zokni, hiszen a bringás cipők elég huzatosak.