Zenét hallgatnál sportolás közben de problémád van a fülhallgatóval? Ilyen megoldást keress!

Sokan csak zenehallgatással tudják elviselhetőbbé tenni a fárasztó edzésprogramjukat, nekik szükséges a tökéletes fülhallgató kiválasztása. A megfelelő ritmus lendületet adhat,  „motivációs” zenék segíthetnek túllépni a holtpontokon, de van aki beszélgetős műsorok hallgatásával viseli el az unalmasabb tréningeket. De hogyan kerüljük el a folyamatos macerát az elmozduló és fülünkből kieső fülhallgatókkal?

Sportoláshoz olyan fülhallgatót érdemes választani, ami a gyors mozgás közben is a fejen marad. Számos gyártó kínálatában található olyan fülhallgató, amely a fülhallgatót a fülre egy külön idommal rögzíti. Ez az idom a fülkagyló egyedi alakjához lágyan igazodva rugalmasan rögzíti a fülhallgatót. Egy kis szilikon elem, mely a fülhallgatóra kapcsolható és közvetlenül a hallójárat előtt vagy a hallójáratban rögzíti a fülhallgatót.

Szerencsés, ha tudunk olyan megoldást választani ami bluetooth-os megoldással működik, így a mindig zavaróan lógó kábel sem zavar minket sportolás közben.

Amikor fejhallgatót vagy fülhallgatót választunk sportoláshoz, az alábbi típusok közül érdemes választani:

  • Sport fejhallgató esetén verejtéknek ellenálló fejhallgató kialakítás. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos fülpárna nem javasolt, mivel károsodhat az izzadságtól.
  • Könnyű, nem megterhelő fejhallgató – fülhallgató vagy egy fülre illeszkedő fejhallgató jöhet számításba.
  • Sport fülhallgató esetén: szilikon idommal rögzített, a hallójárat bejáratához illeszkedő (Earbud) vagy a hallójáratba illeszthető (Earphone) fülhallgató.

 

Érthető indokok szólnak a fülhallgatós edzések mellett, bár vannak olyan helyzetek, amikor nem tanácsos elvonni a figyelmünket, amikor nem ajánljuk a fülhallgató használatát, de ez egy másik cikk témája lesz.