Nehezen veszed rá magad a futásra? Segítünk! Ezeket tartsd be ha kevésbé vagy lendületben.

 

Előfordult már, hogy nem sikerült jól az egyik edzésed, ezért teljesen elszomorodtál, elvesztetted a motivációt, és nem mentél utána egy ideig futni? Talán mindenkinél megesik, ezért ne érezd rosszul magad. Az ilyen estekre gyűjtött öt tipp segítségével te is ráveheted magad a futásra, még akkor is, ha nagyon nincs hozzá kedved!

Kapcsolódó kép

  1. Öltözz fel!

Ha már magadra kaptad az edzőruháidat, végül úgy is elmész majd futni. Amikor felöltözöl, és belenézel a tükörbe, akkor eszedbe fog jutni, mit hagynál ki, ha nem mennél el.

  1. Nézd meg az edzéstervedet!

Ha vetsz rá egy pillantást, abból rögtön kiderül, hogy hogyan befolyásolná ez a kis kihagyás a céljaidat, mekkora utat tettél meg idáig, és belefér-e a következő verseny előtt. Ez nemcsak átfogóbb képet ad a helyzetről, de egy kis bűntudatot is kelt majd benned.

  1. Menj ki a szabadba!

Néha semmi másra nincs szükséged, mint hogy távol kerülj a tévétől, a számítógéptől vagy a telefonodtól. Ezek a kütyük hasznosak ugyan, de könnyen elveszted tőlük a motivációdat. Hiszen ha választhatunk, hogy nekivágjunk egy kemény edzésnek vagy leüljünk megnézni a kedvenc filmünket, gyakran a film mellett döntünk. Egyszerűen csak menj ki a szabadba kicsit, sétálj egyet vagy ülj le egy parkban, és biztos, hogy megszáll majd az ihlet!

  1. Tölts le néhány új zenét!

Sokunk csakis zenével tud hosszú távokat lefutni. Mivel az újdonság varázsa, és a kíváncsiság mindenkit hajt, így csak azt kell tenned, hogy keresel egy tökéletes új futózenét, és máris ki akarod majd próbálni edzés közben!

  1. Gondolkodj el!

Ha már mindent kipróbáltál, és semmi sem vált be, akkor egyszerűen csak gondolkodj el rajta, milyen jól fogod magad érezni, ha már készen vagy az edzéssel. Mivel korábban is voltál már futni, így valószínűleg ismered azt a nagyszerű érzést, ami átjárja az embert egy kiadós edzés után. Emellett egy adag büszkeség is lesz benned, ha még akkor is elmész futni, amikor nem akarsz.