Három kötelező eszköz, ha otthon (is) edzel!

Az egyre népszerűbb saját testsúlyos edzéseken halljuk legtöbbet, hogy gépekre, komplex edzéseszközökre nincs szükség ahhoz, hogy formában tartsuk magunkat, izmot építsünk, vagy épp fogyjunk. Ezzel egyetértünk, de mutatunk három olyan apróságnak tűnő, kis befektetéssel megvásárolható eszközt, amivel nagy mértékben tudtok javítani az otthoni tréningek hatékonyságán! Íme!

Kapcsolódó kép

 

Kesztyű, a tapadásért

Apróságok hoznak változást az edzésetekben. Egy jó edzőkesztyű tapadásával elősegíti a megfelelő tartást, megelőzhető vele a bőrkeményedés, izzadás esetén a kéz csúszása. Kis problémáknak tűnhetnek ezek, de mégis azt eredményezik, hogy kevésbé tudtok a gyakorlatra figyelni, így az nem lesz elég hatékony. Ha egy fekvőtámasznál arra kell figyelnetek, hogy ne csússzon szét a kezetek a padlón, nem fogjátok magatokat eléggé leengedni, ha menne, akkor sem.

Fontos, hogy a kesztyű légáteresztő anyagból készüljön és a tenyérnél párnázott legyen, viszont ez több kisebb párnából álljon össze, hogy a fogást, markolást ne akadályozza!

Tornamatrac a talajgyakorlatokhoz

Ha otthon végzitek az edzéseket, a padló minősége különösen fontos szerepet játszik: az otthoni környezetet, a padló burkolatát lakhatási szempontok alapján alakítottátok ki, nem edzésekre. Mindegy, hogy különálló szőnyeg, padlószőnyeg, parketta, laminált burkolat van-e a lakásban, mindegyiknek megvan a maga hátránya. A talajgyakorlatok többségét nem tudjátok megfelelően elvégezni a túl kemény burkolaton, gondoljatok csak a hasizom erősítő felülésekre vagy hasprésekre. Akik ezt már kipróbálték kemény talajon, tudják mire gondolunk.

 

Ezen okokból kifolyólag az egyik legfontosabb, hogy jó minőségű tornamatracot szerezzünk be! A matracok eltérő méretekben, színekben és vastagságokban elérhetőek, a talajgyakorlatokhoz minimum egy centiméter vastagság és száznyolcvan centiméter hossz javasolt.

Tükör… Tükör? Tükör!

Igen, tükör! Nem azzal a céllal, hogy csodálhassátok magatokat edzés közben. Ez persze egy plusz a dologban, de a fő ok más. Ha van előttetek egy tükör, akkor folyamatosan látjátok, hogy jól és pontosan végzitek-e a gyakorlatokat, kívülről látjátok önmagatokat és alaposan, kritikus szemmel vizsgálva javíthatjátok a hibákat.

Egy akkora tükör lenne optimális, amiben akár állva, akár fekve láthatjátok magatokat. Az ilyen, egyszerűbb tükröket már elérhető áron beszerezhetitek, de a hatékonyságjavulás, amit magával hoz, nincs arányban az árával.

Apróságok, mégis hatalmas különbség

Edzőkesztyű, tornamatrac és tükör. Három kis befektetés, de az otthoni tréningek szempontjából elengedhetetlen eszközök. Próbáljátok ki, és már az első edzésnél megérzitek a különbséget!