Sportoló a társad is? Törekedj harmóniára!

A komolyabban vett szabadidős sportok meglehetősen időigényesek és fárasztóak. A kedvesünkkel, társunkkal való közös versenyzés és edzés ellenben könnyen feledtetheti azt a bizonyos fáradságos munkát. A rekreációs hobbi sportolók körében egyáltalán nem példa nélküli, hogy házastársak, szerelmes párok közösen hódolnak szenvedélyüknek.

Képtalálat a következőre: „love couple sport together”

 

A különböző sportágak egyedülálló kihívásai néha azonban még a legerősebbnek tűnő kapcsolatot is próbára tehetik. Mint minden együtt töltött tevékenységnél, így a sportban is nagyon fontos a kompromisszumkészség. Persze, vannak olyan kimondatlan szabályok, amelyek még inkább erősíthetik azt a bizonyos kapcsot.

 

Egy évben legalább egyszer versenyezzünk külön!

Az öröm megosztása egy beteljesülő, talán vissza nem térő élmény. Különösen akkor, ha azt közösen éljük át. Ellenben ilyenkor mindig nehéz a saját teljesítményedre összpontosítani, hiszen figyelsz, s ezzel együtt aggódsz is valaki másért. Érdemes előre összeállítani a versenyprogramot, amelyben kapjon helyet legalább egy olyan erőpróba is, amikor csak önnön magadra kell fókuszálnod. A társad „hiánya” a következő versenyre plusz energiákat mozgósít majd.

Ütemezzünk be néhány egyéni edzést!

Ha már sportoló párunkkal együtt versenyzünk, akkor persze a közös tréningek is lehetnek szórakoztatóak. Azonban az egyedüllét is fontos, a szólóban elvégzett edzések a napi rutin mellett teljesen új perspektívát nyithatnak. Még egy harmincperces futás is elegendő lehet ahhoz, hogy – csúnyán szólva – kitisztuljon a fejünk, ezzel pedig mentálisan is teljesen új erőre kapjunk.

 

Tervezzük meg a vasárnap estéket!

Minden hét elejét kezdjünk azzal, hogy a párunkkal tervezzük meg a hetet, így elkerülve az esetleges konfliktusokat. A sport ebben az esetben csak egy kisebb szelete a tortának, fontos, hogy az élet egyéb területein is megfelelően egymásra legyünk hangolódva. Éppen ezért érdemes vasárnaponként egy, a sporttól teljesen távol álló dologgal kikapcsolódni.

Ne hagyjuk felhalmozódni a mosatlant!

Lehet, hogy néha túl fáradt vagy, esetleg csak figyelmetlen. Sohase hagyd, hogy az izzadt, mosatlan ruhák felhalmozódjanak. Osszátok be a mosást, és felváltva váljatok egyfajta mosodai vállalattá, aki megszabadítja a társát és persze saját magát is a szennyestől.

 

Legyünk mindig megfontoltak és figyelmesek!

Ha azt észleljük, hogy a partnerünk futócipője, meze, nadrágja már szakadt, lyukas, lepjük meg egy újjal. Ez hosszú távon is erősíti a kapcsolatot, ráadásul megelégedéssel tölti el társunkat. Tárazzunk be a kedvenc energiazseléjéből, időnként pedig főzzük, süssük meg a kedvenc ételét (férfiak próbálkozhatna egy vacsorameghívással is), hogy egy fárasztó edzés vagy verseny után is meglephessük őt. A masszázs dupla pontot, míg a kerékpármosás tripla élvezetet nyújthat…

Persze, az egészben akkor is az az egyik legjobb, amikor a célban elsőként köszönthetjük őt…