Ilyen sporttal kezdd újra a mozgást!

Tagnap adtunk pár tanácsot azoknak, akik az őszi futószezont tudatos edzésekkel kezdik. De vannak, akik más sportban találják meg a megfelelő mozgásformát. Ha rég sportoltál, kondid alig-alig van, vagy épp a több mint öt kilogramm túlsúlyod zavar? Íme, ezekkel a sportokkal kezdd újra a mozgást, legyen az aktivitás az életed része!

Kapcsolódó kép

 

Úszás: csináld könnyedén!

Vedd elő az úszócuccot újra, főleg ha hosszabb ideje küzdesz zsírlerakódással. A vízben történő mozgás a lebegő állapot miatt a testsúlyunk tíz százalékával terheli a mozgószerveket, az ízületeket, így újrakezdésnek tökéletes sport.

 

Táncolj, mozogj könnyedén, zumbával!

Ha olyan sportot keresel, ami igazán örömöt okoz, akkor próbáld ki a zumbát! Ez a mozgásforma latin zenére egyesíti a salsa, a szamba, a merenge és a flamenco táncok lépéseit. A táncos edzéssel erősíted a hátizmokat, nagy mértékben javíthatod a kondíciódat. A hosszú távú mozgás szempontjából a legjobb érv: könnyen válhatsz zumbafüggővé!

 

Rossz a közérzeted? Jógázz!

Ideális megoldás a rosszkedv és általános bágyadtság ellen a jóga. A jóga a meditáció jótékony hatása mellett kiegyensúlyozza a szívritmust, megfelelő ütembe állítja a szívverést, sőt kutatások szerint enyhíti a szorongást és megszüntetheti a depressziót.

 

Bringázz, tedd rendbe a térded!

Ha térdfájdalmaid vannak, kerékpározz! Ez a sport a leginkább megfelelő a térdízületeknek, így erősítésre és fokozatos gyógyulásra is ajánlott. A váltók segítségével fokozatosan állíthatod, növelheted a tempót, így lépésről lépésre építheted fel magad.

 

Ha a kifogásod az időhiány

Nincs időd a sportra? Biztos? Egyetemi kutatások megállapították, hogy heti háromszor, alkalmanként mindössze tíz perces edzés is eredményekkel jár: az oxigénfelvétel szintje két hónap ilyen összetételű edzéssel nyolc százalékot javul, a kitartás számszerűsítve több mint tizenkét százalékkal javul. Már csak hab a tortán, hogy egészséges étkezéssel az időhiányos edzéstervet tartva a két hónap alatt két kilogrammot is csökkenthetünk a testsúlyunkon.