FOOTGOLF: hihetetlen gyorsan terjedő sport, mindenkinek ajánljuk

 

Hogy ne legyen unalmas a sportolók élete, és az általános időhiányban egyszerre több sportot is ki lehessen próbálni, egyre több hibrid sport keletkezik. Ezen új, általában szórakozó célzattal induló próbálkozások sokszor népszerűségük okán már világversenyek rendezéséig is eljutnak. Íme, egy rohamosan fejlődő hibrid őrület, a footgolf.

Képtalálat a következőre: „footgolf”

Footgolf vagy soccer golf, de a legjobb név a golf-foci!

A Footgolf egy szabadtéri sport, amelynek fő célja, hogy eljuttassunk egy futball labdát a lehető legkevesebb számú rúgással az elrúgó helynek kijelölt területről a pálya végén található lyukba. A játék szabályainak alapjait a golf sportág adja, míg a technikai tudás a labdarúgás során sajátítható el.

Gyönyörű környezet, egészséges séta a hosszú pályán, izgalmas játék a tökéletes gyepen…ideális rekreációs tevékenység.

 

Ennek a hihetetlen ütemben fejlődő sportágnak évek óta működik a hazai szakági sportszövetsége, melynek honlapján tökéletes leírást olvashatunk a sportról:

“ Nem golf, nem futball, hanem FOOTGOLF – magában hordozza a labdarúgás minden szépségét, eleganciáját, elegyítve a golf szabályaival, miközben egyéni teljesítményre sarkallja összes résztvevőjét. Minden, amit egy sporttól elvárhatunk, az maradéktanul érvényesül a footgolfban: vidám kikapcsolódás, egyéni és baráti vagy családi időtöltés, a jó levegőn való, mindenünket megmozgató sport! Aki egyszer kipróbálta, hamar rabul ejti a footgolf.”

 

A footgolf sikeres sportágnak tekinthető, hiszen több magyar élversenyző is szép sikereket könyvelhetett el az utóbbi időben. A komoly, pénzdíjas versenyeken állandó a magyar részvétel, és általában dobogós helyekre jutnak játékosaink. Olyan család, ahol apa és fia együtt versenyeznek, így még nagyobb a család büszkesége, amikor mindkét fiú éremmel érkezik vissza egy versenyről.

 

Nem nehéz alkalmas helyet találni a sport kipróbálásához, szinte az összes hazai golfklub biztost pályát a footgolf versenyzők részére, mindenhol lehet edzeni.