Diétás édesség: a szendvicskeksz bűntudat nélkül fogyasztható

Szendvicskeksz! Alacsony kalória-, de magas rost- és proteintartalma miatt bűntudat nélkül fogyaszthatjuk ezt a remek desszertet! A legtöbb fehérjepor alkalmas a süti elkészítésére, csak a whey protein nem ajánlott, mert ettől túl száraz lesz a végeredmény!

Healthy-Oreo-cookies-680x450

Hozzávalók (15 kekszhez)

Tészta

  • 40 gramm kókuszliszt
  • 9 tojás fehérje
  • 10 gramm sütőpor
  • 40 gramm zabpehely
  • 40 gramm étcsokoládé
  • 40 gramm kókuszreszelék
  • 40 gramm kazein fehérjepor
  • édesítéshez xilit vagy stevia

Krém

  • 10 gram kókuszliszt
  • 40 gramm vaníliás fehérjepor
  • kétharmad csésze víz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
  2. A tészta hozzávalóit keverjük össze egy tálban!
  3. A tésztát egy sütőpapíron terítsük szét, nagyjából fél centiméter vastagságban.
  4. Vágjunk ki belőle 30 süteménynek valót (mondjuk pogácsaszaggatóval, tetszőleges méretben)!
  5. Tegyük a tésztát a sütőbe, és süssük nagyjából 25 percig!
  6. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk lehűlni!
  7. A krémhez valókat keverjük össze egy tálban, majd a kihűlt keksztészták közé ízlés szerinti mennyiségben halmozzuk a krémet!

Tápanyagtartalom

  • 65 kalória
  • Zsír: 2.5 gramm
  • Szénhidrát: 4 gramm (cukor: 0,4 gramm)
  • Fehérje: 7.5 gramm
  • Rost: 3.6 gramm