Eldöntötted, hogy életmódot változtatsz? Így lehet gyorsan sikerélményed!

Eldöntötted, hogy változtatsz, fittebb, egészségesebb, teljesebb életet szeretnél élni? Remek! Ennek ellenére néha frusztrál, hogy nem haladsz olyan ütemben, ahogy szeretnél? Akkor vésd jól az eszedbe: hosszú és rögös út vezet céljaid eléréséhez, nincsenek „szökőutak”, rövidítések, csodák vagy nagy titkok. Akármennyire is úgy érzed, nem változol semmit, tudd, hogy tévedsz. Minden megtett lépéssel közelebb kerülsz a várva várt célhoz!

fitness, sport, training and lifestyle concept – Woman on a fitness ball in a gym

Élvezd az utazást, mert akármilyen sablonosan hangzik is, tényleg ez az út legjobb része! A pozitív visszacsatolások és élmények begyűjtése hamar ráébreszthet erre. De hogyan lásd meg az utazásban a szépet? Íme, egy-két tipp!

Tűzz ki magad elé elérhető célokat!

Maradj a realitás talaján. Tizenkét kilót leadni tizenkét nap alatt „óriási tervnek” tűnhet. Pedig azon túl, hogy aligha kivitelezhető, több komoly hibája is van: egészségtelen, és akárcsak a délibáb, valójában csak illúzió. Egy ilyen fogyasztással elért állapotot nem lehet tartósan megőrizni. Ellenben tizenkét hét alatt tizenkét kilót fogyni már könnyebben kivitelezhető, ráadásul hatása tartós marad. Ne sürgesd a dolgot, neked az a feladatod, hogy a diétáddal és az edzéseddel törődj!

Találd meg a „te sportod”!

Minden életmódváltás alapja a mindennapos, de legalább heti három-négyszeri mozgás beiktatása. Ehhez azonban olyan mozgásformára van szükség, ami nem csupán eszköz, hanem önmagában „szerelem” is. Össze kell gyűjtened némi pénzt, ehhez – alapvető esetben – dolgoznod kell. Ha megválaszthatod, hogy mivel keresd meg ezt a pénzt: egy olyan munkával, amit szeretsz, vagy egy olyannal, amit nem, melyiket választanád? Itt sincs ez másképp. Ha olyan mozgásformát választasz, amit élvezel és önmagában is feltölt, akkor a célodig vezető út máris sokkal élvezetesebb!

Persze lehet, hogy te az a típus vagy, aki csak a szemének hisz!

Ne feledd, a tükör becsaphat! Készíts magadról felvételeket, fényképeket hetente. A kamera nem hazudik. Változol, csak lassabban és mivel minden nap „látod magad” így kevésbé tűnik ez fel!