Még nem neveztél a Ring Run futóversenyre? Ne halogasd, minden futás egy újabb buli!

A legtöbb ember futással kezdi „sportkarrierét”.  Erre motivációt kaphatunk az olyan különleges kihívásoktól mint a Ring Run futóverseny.  A felkészülés nehézségeivel azonnal találkozhatnak a kezdők, nem árt pár hasznos tanácsot megfogadni. A futást rettenetesen megnehezítheti, ha az ember szervezete nincs felkészülve a terhelésre. Egy jó edzésterv megvéd a „bukásig” edzéstől, így a mozgás élménye nem kapcsolódik össze azonnal egy erős negatív tapasztalattal, de ezen felül még mi is tehetünk azért, hogy jobban érezzük magunkat futás közben. 

 

Csípd ki magad!

Ha már szenvedsz, légy stílusos! Ha beszerzel egy szép pár futócipő és egy csinos futószettet, már a vásárlás ténye is arra sarkall majd, hogy megmutasd a világnak új szerzeményeidet.

Válassz magadnak szemet gyönyörködtető futópályát!

Futás közben nem sok dolog szórakoztat. Tulajdonképpen ott a zene (ha vittél magaddal) és a táj. A legtöbben jobban szeretek a természetben futni, mint egy futópadon. Lássuk be, egy esti futás a kivilágított Duna-parton sokkal hívogatóbb, mint ugyanez egy konditeremben…

Állíts össze magadnak saját motivációs zenei listát!

Futás közben az embernek rengeteg ideje van gondolkodni. Ami néha áldás, néha átok, de egy idő után mindenképpen unalmassá válik. Ellenben egy válogatás a kedvenc pörgős zenéidből szórakozássá teheti a legkeményebb pillanatokat is!

Vidd magaddal a kutyádat is!

Ha van egy kutyád, miért ne vinnéd magaddal futni? Mindketten imádni fogjátok!

Vigyél magaddal egy barátot!

A közös „szenvedés” megerősíti a baráti kötelékeket. Így a közös futásokból a kapcsolatotok is profitálhat. Emellett előbb-utóbb úgyis feltámad köztetek egy egészséges versenyszellem, ami segít fenntartani az érdeklődéseteket.

Használj futós applikációt!

Nem csak „sima” futós applikációk vannak, már írtunk például a STRAVA nevű programról! Remek szórakozás és motiváció egyszerre!