Milyen egy jó futós haver? Készülj társaságban a Ring Run futóversenyre!

Még most sem késő elkezdeni a felkészülést a Ring Run futóversenyre. Július 20-ig hátralévő idő elég arra, hogy a rövidebb távok valamelyikét sikerrel lehessen teljesíteni. De nagy segítséget jelent, ha nem egyedül vágunk neki a felkészülésnek, ha sikerült társat találnunk az edzésekhez.

 

Ha baráttal együtt jársz el futni, az igenis az előnyödet szolgálja. A futós barát ösztönöz, nem hagyja, hogy beleragadj egy rosszabb, kudarcokkal teli időszakba, és persze nem hagyja, hogy csalj. Válj hát te is ilyen jó baráttá! Összeszedtünk négy pontot, ami megmutatja, milyen egy jó futós haver, hogy te is azzá válhass!

  1. Válassz okosan!

A futós haver „kiválasztása” pont olyan, mintha szoba- vagy lakótársat választanál. Légy körültekintő, és részesítsd előnyben azokat a futópartnereket, akik sokban hasonlítanak rád, és akikkel jobban megtalálod a közös hangot, könnyen kommunikálsz velünk. Így mindkettőtöknek könnyebb dolga lesz.

  1. Cselekedj időben!

Mind tudjuk, hogy egy jó futópartnernél semmi sem lehet motiválóbb. A legjobb dolog együtt átlépni a határokat, hiszen együtt kisebb az esélye a bukásnak vagy a lelki összeomlásnak. Azonban a legrosszabb, amit tehetsz barátként, ha túl sokat vársz, és ráhagyod a dolgokat, hátha megoldja őket egyedül.

  1. Ami az úton elhangzik, az ott is marad!

Ha csak a hagyományos baráti kapcsolatokat nézzük, akkor is nagyon fontos a bizalom, az őszinteség, illetve az, hogy tiszteletben tartsd a másik által elmondottakat, és ne kotyogd ki lépten-nyomon. Ugyanez igaz a futásra is. Amikor az ember közel érzi magához a társát, mert például együtt „szenvednek”, akkor hajlamos igazán bizalmas dolgokat is kimondani. Ezt tartsd tiszteletben!

  1. Igyekezz pozitív lenni!

Persze, vannak olyan napok, amikor semmi sem jön össze, és szükséged van a másik támogatására, de ez ne váljon a szokásoddá. Ne terheld folyamatosan a barátodat a panaszkodásoddal, különben ő nem jut majd szóhoz, és belé fojtod az ő problémáit. Ha rossz napod van, akkor beszéld meg vele, de emellett koncentrálj a pozitívumokra is!