A rendszeres futás feladásának öt leggyakoribb oka!

 

Rengetegen elhatározzák, hogy el fognak járni futni, életmódot váltanak, és hasonlók. Kezdetben valóban nagyon lelkesek, jól is érzik magukat utána, aztán történik valami, ami miatt lassan vagy hirtelen abbahagyják az egészet, feladják az elején. Íme, az öt leggyakoribb ok, ami miatt a kezdő futók feladják.

Kapcsolódó kép

 

Időjárás

Nyáron túl meleg, télen túl hideg és csúszós, ősszel túl esős, és még sorolhatnánk. Annyi időjárással kapcsolatos kifogást találnak maguknak a kezdők, hogy megszámolni sem lehet! Miből gondolják, hogy majd az anyatermészet, és ezzel együtt az időjárás alkalmazkodik hozzájuk, és nem fordítva?

Sérülések

Ez az, ami sokszor a tapasztaltabb futókat is elijeszti, hát még a kezdőket. Már pedig futós sérülést nem is olyan nehéz szerezni. Nagyon oda kell figyelni a megfelelő nyújtásra, az erősítésre, illetve arra, hogy semmiképpen se hajtsa túl magát egy kezdő.

A motiváció hiánya

Sajnos amikor egy ember, aki soha életében nem sportolt még semmit, elkezd futni, általában csak neki esik a dolognak, és nem készít magának semmilyen edzéstervet, vagy nem tűz ki maga elé célt (például egy verseny teljesítését). Éppen ezért nincs ami motiválja, és hajtaná előre az útján. Ilyenkor szokták sokan abbahagyni.

Unalom

Rengeteg kezdő futó beleesik abba a hibába, hogy már az első pár edzés alatt várja a csodát, a nagy megvilágosodást, és azt, hogy azonnal átalakuljon a teste. Meg kell értenie mindenkinek, hogy ahhoz egy kicsit többet kell küzdeni, hogy megtaláld a futásban a sajt motivációdat, és azt, amitől minden alkalommal érdekessé válik a dolog.

Zsúfolt mindennapok

Talán ez a leggyakoribb ok mind közül. Természetesen érthető, ha valaki nem tud annyit edzeni a héten, mert teljesítenie kell a kötelességeit, azonban ez nem azt jelenti, hogy abba is kell hagynia! Legyen a futás a kikapcsolódás!