Hogyan tűzd ki a céljaidat? Így könnyebben tudod rávenni magad a testmozgásra!

Vége a télnek, itt az tavasz. Erről a szóról neked is biztos az újrakezdés, és az új lehetőségek jutnak eszedbe. Ez persze természetes, hiszen ilyenkor új esélyt kapunk arra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból, hogy tiszta lappal kezdjünk, és új embereknek bizonyítsuk be, milyen sokra vagyunk képesek. Azonban nem kéne ugyanezt tenned egész évben? Dehogynem! De valami mégis azt súgja ősszel, hogy most kell megtenned azt, amit múlt évben elhalasztottál, vagyis új célokat tűzöl ki. Ehhez adunk most egy kis útmutatást.

 

Kapcsolódó kép

 

Tudod, miért tűzöd ki a céljaidat?

Ahhoz, hogy egy olyan célt tűzz ki, aminek értelme is van, majd sikerüljön megvalósítanod ezt a célt, tudnod kell, miért csinálod az egészet. Miért van neked erre szükséged, mi a te „miérted”? Ne felszínes okokkal próbáld meg magad rávenni valamire. Például, ha azt mondod, azért futsz, hogy egészséges legyél, áss inkább mélyebbre. Gondolkozz el azon, miért szükséges, hogy egészséges legyél? Talán azért, hogy könnyebben tudj futni a gyerekek után a játszótéren anélkül, hogy két perc után kifulladnál? Amint megtaláltad az igazi okodat, máris sokkal több erőd és motivációd lesz végigjárni az utad.

A média hatása

A média nagymértékben próbál „ösztönözni” téged. Ha az interneten keresel motivációt, általában olyanokkal találkozol, hogy „tedd meg azokért, akik azt mondják, nem vagy rá képes”, vagy „azért, hogy bizonyíts, és elolvadjanak tőled”. Ezek mind rossz hatással vannak rád, hiszen azt sugallják, hogy tedd meg, de ne magadért, hanem másokért. Pedig pont magadért kéne célokat kitűznöd, hiszen ha már te harcolsz értük, mindenképpen a te javadat kell, hogy szolgálják. Mivel nincs rá mód, hogy mindenkinek megfelelj, az a fontos, hogy csak is egy valakinek kell megfelelned, és az te vagy!