Ring Run versenyre készülsz? Te melyik futótípus vagy? Rád melyik állítás az igaz?

Sokan kezdenek bele a felkészülésbe, és mi is adtunk már pár tippet a Ring Run futóversenyre készülőknek. De mindenki különböző, mások a prioritások és mást élvezünk a futásban. Ahogy az élet minden területén, a futásban is több típusba sorolhatjuk a futó embereket. Íme, az öt futótípus!

A napindító

Ő a tökéletes példája a „reggeli embereknek”. Amikor neki már az ébresztő órája csörög, rajta kívül mindenki alszik még, de ő kiugrik az ágyból, felkapja a ruháit, és már úton is van. Látja, amikor felkel a nap, és már rég végez a legfontosabb teendőivel, mire a többiek elkezdik a saját napjukat. Mivel nagyon korán kel, és már úton van, így a hírműsorról mindig lemarad, és lekési a pletykákat. De mindez megéri neki, hiszen imád futni.

Az ebédidő hőse

Ez a típus biztos nem fut reggelente, és este is túl fáradt ahhoz, hogy elinduljon, ezért mindenképpen a nap közepén, ebédidőben megy el futni. Mivel elég ideje van ebédszünetben letudni a futást, így nem „pazarol” el egy percet sem a napjából. Mindig nála van a sporttáskája, tele futócuccokkal. Már előre feltérképezi a távot, hogy legyen elég ideje zuhanyozni, mielőtt visszamegy dolgozni.

A munka után sportoló

Miután letelt a teljes munkaideje, felkapja az íróasztala alól a futócipőjét, beül az autóba és elhajt egy parkig, vagy haza, és akkor a szomszéd házak között fut. Számára a lendület a legfontosabb, így tud ellenállni a lustálkodás kísértésének. Ahelyett, hogy még hazamenne, és belekukkantana a TV-be vagy az e-mailjeibe, azonnal fejest ugrik a futásba.

Az éjjeli bagoly

Teljesen mindegy, hogy a szabadban vagy egy futópadon, a futás ugyanúgy az esti, éjszakai rutin része, mint például a fogmosás. Nem szereti megszakítani a napi pörgést, viszont imádja futással levezetni a nap fáradalmait. Így éjszakai meleg tejként hat rá az edzés, amitől ellazul, és sokkal jobban alszik.

A hétvégi harcos

Ez a típus rendkívül elfoglalt. Általában a munkával, családdal és még egy csomó elfoglaltsággal és kötelességgel kell törődnie, így csakis hétvégén van ideje egy kicsit edzeni. Ilyenkor persze sokkal tovább edz, és van, hogy duplázik!