Ínyenceknek: epres fehérjejégkrém

Ki ne szeretné a jégkrémet? Na ugye! Télen-nyáron jó barátunk, kivéve ha diétázunk… De erre a problémára is van megoldás! Hadd mutassuk be nektek, az epres fehérjejégkrém ízvarázsát! Könnyen elkészíthető és meglepően finom!

Kapcsolódó kép

 

Hozzávalók

  • egy mérőkanál fehércsokis proteinpor
  • három gramm xantángumi
  • egy deciliter tej vagy víz (a tejtől krémesebb és lágyabb lesz)
  • 20 gramm eper, friss vagy fagyasztott

Elkészítés

  1. A hozzávalókat – az eper kivételével – egy tálba vagy konyhai robotgépbe öntjük, és egy merülőmixerrel vagy a robotgéppel jól összedolgozzuk azokat.
  2. A kész masszához hozzáadjuk az epret és összeforgatjuk, majd szétporciózva bedobjuk a mélyhűtőbe. Nagyjából egy óra után kivesszük és fel is szolgálhatjuk!

Tápanyagtartalom

  • 106 kalória
  • Fehérje: 20 gramm
  • Szénhidrátok: 5 gramm
  • Zsír: 2 gramm
  • Cukor: 2 gramm

Jó étvágyat hozzá!