Ki ne szeretné a jégkrémet? Na ugye! Télen-nyáron jó barátunk, kivéve ha diétázunk… De erre a problémára is van megoldás! Hadd mutassuk be nektek, az epres fehérjejégkrém ízvarázsát! Könnyen elkészíthető és meglepően finom!
Hozzávalók
- egy mérőkanál fehércsokis proteinpor
- három gramm xantángumi
- egy deciliter tej vagy víz (a tejtől krémesebb és lágyabb lesz)
- 20 gramm eper, friss vagy fagyasztott
Elkészítés
- A hozzávalókat – az eper kivételével – egy tálba vagy konyhai robotgépbe öntjük, és egy merülőmixerrel vagy a robotgéppel jól összedolgozzuk azokat.
- A kész masszához hozzáadjuk az epret és összeforgatjuk, majd szétporciózva bedobjuk a mélyhűtőbe. Nagyjából egy óra után kivesszük és fel is szolgálhatjuk!
Tápanyagtartalom
- 106 kalória
- Fehérje: 20 gramm
- Szénhidrátok: 5 gramm
- Zsír: 2 gramm
- Cukor: 2 gramm
Jó étvágyat hozzá!