Quinoa saláta, egy diétás fogás ebédre!

A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magvak Anyjának tartották. Magas tápértékű, dús fehérjeforrás (14%), rostban gazdag, valamint található benne B- és E-vitamin, magnézium, foszfor, kalcium és vas. Nem tartalmaz glutént, ezért könnyen emészthető.

Kapcsolódó kép

 

Hozzávalók két főre:

  • 125 gramm nyers quinoa (rizsparéj)
  • 1 gránátalma
  • 2 marék friss bébi spenótlevél
  • 2 evőkanál mandula
  • 1 újhagyma
  • fél csomag menta vagy koriander
  • 1-2 édesburgonya
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szezámmag
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál nádcukor
  • 4-5 deciliter víz (főzéshez)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra! Közben a quinoát főzzük körülbelül fél liter vízben 20 percig! Daraboljuk fel az édesburgonyát kis kockákra, majd adjuk hozzá az olívaolajat, a mézet, sót, szezámmagot! Ezt öntsük bele egy tepsibe, és 25 percig süssük 200 fokon! Közben aprítsuk fel az újhagymát, a mandulát, és keverjük össze őket a fűszernövényekkel, majd adjuk hozzá a gránátalma magokat, a spenótot és a quinoát! Keverjünk össze egy kevés olívaolajat, citromlevet, sót, borsot és cukrot, majd öntsük rá az előző, quinoás keverékünkre! Díszíthetjük apróra vágott édesburgonyával.