Diéta alatt nasi?! Paleo-twix, ami olyan, mint az igazi!

Ha édesszájú vagy, de diétázol, akkor sem kell lemondanod a finomságokról! Sokan azt hiszik, hogy a diéta egyenlő azzal, hogy alig eszel valamit, és az a kevéske is csak natúr csirkemell és zöldség… íme, a bizonyíték arra, hogy diéta mellett tudsz édességet enni! Bemutatjuk új kedvencünket: ez a paleo-twix!

Képtalálat a következőre: „paleo twix”

 

A hozzávalók

A sütihez:

  • fél bögre kókuszliszt
  • 2 evőkanál nyílgyökérliszt (helyettesíthető 1 evőkanál keményítővel)
  • negyed teáskanál tengeri só
  • kétharmad bögre olvasztott vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

A karamellhez:

  • 1 bögre magozott datolya (20 percig forró vízben áztatva, majd leitatva róla a vizet)
  • 1 teáskanál fehérecet
  • negyed bögre kókusztej
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 evőkanál olvasztott vaj

A csokihoz:

  • negyed magozott datolya (20 percig forró vízben áztatva, majd leitatva róla a vizet)
  • fél bögre kókusztej
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés

A tészta: Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius-fokra! Egy sütőlapot terítsünk be sütőpapírral! A kókuszlisztet, nyílgyökeret és sót egy nagy tálban keverjük össze! Keverjük össze külön a vajat, a mézet és a vaníliaaromát, majd adjuk hozzá ezt a liszthez! Addig gyúrjuk, amíg egy homogén, sima tésztát nem kapunk. A tisztát nyújtsuk ki körülbelül másfél centi vastag négyszögformába a sütőlapon, és süssük 8-10 percig, amíg világos aranybarna nem lesz!

A karamell: Keverjük össze a datolyát, az ecetet, a kókusztejet, a vaníliát és a vajat, amíg sűrű masszát nem kapunk! Ha az alap lehűlt, a karamellt eloszlatjuk a tetején egyenletesen. Tegyük be az egészet a fagyasztóba, hogy megdermedjen rajta a karamell!

A csoki: Tegyük a datolyát és a kókusztejet egy turmixgépbe, és keverjük vele simára! A keveréket öntsük át egy serpenyőbe, és forraljuk fel kevergetés mellett! Amint felforrt, vegyük lejjebb a lángot, és alacsony lángon pároljuk addig, amíg sűrű és sima nem lesz! Adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük el benne teljesen! Hagyjuk kihűlni a masszát! Vegyük ki a mélyhűtőből az alapot, és vágjuk pár centis vastagságú szeletekre! A szeleteket vonjuk be az elkészült csokimasszával! Azonnal tálaljuk, vagy rakjuk be a hűtőbe, hogy jobban megdermedjen rajta a csoki!