Hogyan válassz megfelelő edzéstervet?

Ha még „kezdő” vagy, és eddig nem edzettél semmit, vagy nem vagy még egészen tájékozott az edzés témájú információforrásokkal kapcsolatban, ne aggódj, segítünk! Rengeteg hamis információval találhatod szemben magad, amiktől jobb, ha óvakodsz, hiszen nemcsak nem segítenek, de még ártanak is neked. Íme, néhány tipp azzal kapcsolatban, hogyan válassz megfelelő edzéstervet!

Képtalálat a következőre: „springtime fitness  plan”

Ha nem tetszik, ne csináld!

Ha új edzéstervbe fogsz, az első és legfontosabb szabály, hogy olyat keress, amit élvezel is. Ha te kényelmetlenül érzed magad egy edzőteremben, mert nem szereted, ha néznek közben, vagy ha te látod, ahogy más izzad és erőlködik, akkor ne menj konditerembe. Rengeteg olyan erősítő edzésterv létezik, amit otthon, nyugalomban, hétköznapi tárgyak (szék, ágy, asztal) segítségével végezhetsz. Vagy éppen fordítva. Ha nem ösztönöz, hogy magányosan, egyedül a gondolataiddal eddz, nyugodtan iratkozz fel valamilyen küzdősport kurzusra, táncórára, aerobikra.

Kerüld el a „gyorsan”, „egyszerűen” hívószavakat!

Ha olyanokat látsz egy edzésterv leírásában, hogy „csupán pár perc naponta” vagy „egy hét alatt lefogysz”, akkor az több mint átverés. Hihetetlen dolgokkal képesek ezek a hirdetések átverni az embereket, ne hagyd magad! A megfelelő, tartós eredményekhez kemény munka és kitartás szükséges. Nyilván nem kell minden nap két órán keresztül vért izzadnod hozzá, de azért bőven tenni kell a céljaid eléréséhez.

Nem csak a natúr csirkéről és a brokkoliról szól minden!

Attól még, mert egy diéta egészséges, nem kell unalmasnak lennie. Ne dőlj be a rosszakaróknak, akik azt mondogatják, hogy éhen fogsz halni a csirke és a brokkoli mellett, hiszen nem csak ennyiből áll a dolog. Fontos, hogy olyan diétát válassz, amiről el tudod képzelni, hogy örökké tudod csinálni, különben az csak egy fogyókúra lesz, ami időleges. Sajnos nem létezik sütidiéta, de ha létezne, sem működne sokáig… Tartsd észben, hogy nem minden diéta működik mindenkinél. Szerencsés vagy, ha elsőre megtalálod azt, ami neked beválik, és jól érzed magad tőle, de előfordulhat, hogy többet is ki kell próbálnod, amíg sikerrel nem jársz. Kitartás!