Öt mítosz a fogyásról, amiről mindenkinek tudnia kell!

Rengeteg csacsiságot hallani nap mint nap a fogyásról és a diétákról. Ne higgy el minden azoknak, akik nem értenek hozzá! A következő mítoszválogatást neked is végig kell futnod, hogy tisztában legyél azzal, mi igaz és mi nem!

Kapcsolódó kép

 

  1. A szénhidrátoktól hízol.

Minden az arányokon, és a minőségen múlik. Ha nem viszed túlzásba a szénhidrátfogyasztást, és jó szénhidrátokat eszel (vagyis nem gyorsan felszívódó típusúakat), illetve kevés zsírt fogyasztasz mellé, nem fogsz meghízni. A tészta, a fehér rizs és a burgonya ki van zárva, ha súlyt szeretnél veszteni (és ha egészséges életmódot folytatsz).

  1. Kevesebb édességet eszel, ha azok kis darabokban vannak.

Igazából az emberek 30 százalékkal többet esznek azokból az édességekből, amiket kis darabokban árulnak (mint például a bonbon). A kisebb adagok arra ösztönöznek téged, hogy többet egyél belőlük. Ha már csalsz egy picit, nagyobb csomagolású édességet válassz, mert azzal magadnak is, és a környezetednek is kevesebb kárt okozol.

  1. A zsír egészségtelen.

Nem mindegy, sem a mennyiség, sem a minőség. A kis mennyiségű zsír létfontosságú, nagyon is hozzátartozik az egészséges étkezéshez. Azonban nem mindegy, milyen zsírt fogyasztasz. A jó zsírok, mint például az avokádóban megtalálható növényi zsiradék nagyon is egészséges. A legjobb, ha a halakban, a diófélékben megtalálható zsiradék, illetve a növényi olajok mellett döntesz, azzal nem foghatsz mellé.

  1. A hashajtóktól karcsúbb leszel.

A hashajtók nem vezetnek hosszú távú fogyáshoz. Növelik a testből kiürülő víz mennyiségét, és ezzel átmenetileg a testsúly is csökken, de célszerűbb arra használni a hashajtót, amire igazából kitalálták, hiszen kiszáradáshoz vezethet a túlzott használata.

  1. A reggeli kihagyásával fogyhatsz.

A reggeli utáni vágy miatt a tested pótolni akarja a kalóriákat, így sokkal jobban fogsz sóvárogni az édes és zsíros ételek után, egész nap éhes leszel, és sokkal többet fogsz enni ebédre. Ezt az okozza, hogy a reggeli alkalmával a testben egy ghrelin nevű hormon termelődik, ami az egész nap folyamán csökkenti az étel utáni