Hét tény a fogyásról, amit még biztos nem hallottál!

Szereted a tudományosan bizonyított, hihetetlen tényeket? Ez a hét tény a legkevésbé ismert!

  1. Szombaton és vasárnap az emberek átlagosan 115 kalóriával többet fogyasztanak, mint a hét többi napján.
  2. Hallottad már, amikor valaki azt mondja: „Majd hétfőn elkezdem a diétát/edzést”? Egy kutatás kimutatta, hogy az emberek sokkal egészségtudatosabbak a hét elején, mint a hét második felében.
  3. A rost nemcsak egészséges, de sokban segíti a fogyást. Kimutatták, hogy a rost egyik bomlásterméke, az acetát felelős a súlycsökkenésért. Amikor a kísérleti egerekkel több rostot tartalmazó tápot etettek, akkor az egerek kevesebbet ettek, és elkezdtek fogyni. A kísérlet eredményei szerint az acetát étvágycsökkentő hatású.
  4. Egy kísérlet az elhízott emberek mérsékelt és magas intenzitású intervallum edzések utáni viselkedését vizsgálta. Az eredmények szerint az éhség és a nagy étvágy csökken a magas intenzitású edzések után. Míg a magas intenzitású edzések után csökken a vágy a zsírtartalmú ételek után, addig a mérsékelt intenzitású edzés után 38 százalékkal nő.
  5. Egy svéd egyetemen kimutatták, hogy a zöld levelek membránjainak anyaga, a tilakoidok 43 százalékkal növelik a fogyás mértékét. Jelentősen lassítják az emésztési folyamatokat, sokkal tovább tart a telítettségérzet, így 95 százalékkal csökkentik az étel utáni vágyakozást.
  6. Farkasétvágy? Használd a kezeidet! Játssz Jengát, tanulj meg kötni vagy rajzolj valamit. Hiszen kimutatták, hogy a kezeinkkel végzett tevékenységek elterelik az éhségről a figyelmünket.
  7. Egy kísérlet szerint azok a fogyni vágyók, akik lépésszámlálót használnak, sokkal sikeresebbek a fogyásban. A kísérlet során ezek az emberek átlagosan másfél kilogrammal többet fogytak, mint azok, akik nem használtak.