Ring Run futóversenyre készülsz? Telefonodat is hordod futáshoz? Néhány tanács a „mobilos” futóknak

Manapság szinte mindenki a telefonjával fut. A hagyományos futóversenyekkel ellentétben, a Hungaroringen, július 20-án, engedélyezett lesz az elektronikus eszközök használata. A Formula 1-es GP pályán olyan biztonságos környezetben lehet majd sportolni, hogy a zenehallgatással, fényképezéssel nem zavarjuk sem a sporttársakat, sem a szervezőket. Sőt! A rajtrács szelfi kihagyhatatlan egy ilyen ikonikus helyszínen. Persze addig még sokat kell edzeni, és sokan nem tudják elképzelni telefon nélkül az életüket. Nekik adunk pár tanácsot az alábbiakban.

 

 

Jó dolog, ha nálad van a telefonod, de célszerű csak vészhelyzetben használni, hiszen eltereli a figyelmed a helyes futótechnikáról, a telefon kézben tartásával a tengelyed elmozdul. Ha már úgy döntöttél, nálad lesz a telefonod futásnál, legalább ne úgy vidd, hogy tönkremenjen. Ezeken a helyeken tutira nincs biztonságban a telefonod futás közben.

  1. A melltartódban.

Ez nyilvánvalóan a hölgyeknek szól. Azonban, ha azt hiszed, jó ötlet a sportmelltartódba rakni futás közben a telefonodat, nagyon tévedsz, mert abszolút célszerűtlen. Először is, bármelyik pillanatban kieshet, másodszor meg, ahogy megizzadsz, fennáll a veszélye annak, hogy beázik és tönkremegy.

  1. A nadrágodban.

Tudom, csábító dolog, hogy szimplán a nadrágod rugalmas része és a csípőd közé beilleszd a telefont, ahonnan bármikor előveheted, de hidd el, a gravitáció megtanítana rá, hogy ezt ne csináld többet. Bármilyen feszes a nadrágod, így is, úgy is le fog csúszni onnan, és vagy hátrafelé, vagy előre, az ágyékrész felé indul meg. Egyik sem hangzik valami jól, igaz?

  1. A kezedben.

Sok futót látni a versenyeken, ahogy a telefonnal a kezében szedi a lábait. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy bármelyik pillanatot megörökítse, esetleg a mellette elfutó haverral lőjön egy képet hirtelen. Azonban elég nagy az esélye annak, hogy a tenyered megizzad, a telefon beázik, kicsúszik a kezedből, és széttörik a forró aszfalton. Bizonyára nem szeretnél kockáztatni.