Hét mantra futáshoz, ami segít a Ring Run Race felkészülés során

A Ring Run Race futóversenyre készülőknek adtunk már pár tippet, és a mentális kihívásokról is beszéltünk. De július 20-ig sok idő van még, a felkészülés során jöhetnek nehéz pillanatok addig, ezért nem árt megvizsgálnunk minden eszközt, ami segíthet a kemény tréningek során. Ilyen a hinduizmus és buddhizmus gyakorlatából jól ismert „mantrázás”

A pozitív gondolatok, az önmegszólítás remek módja annak, ha „rá szeretnéd venni” valamire az elméd és a tested. Ennek egyik közismert módja a mantrázás. Dawn Ciccone, nagyon sikeres futó és egy baleset túlélője sok nehézségen lendült át ezzel a módszerrel.

A mantra és a mantrázás alapjai a Buddhizmusban gyökereznek, Dawn is innen merített ihletet. Addig ismételgette a mantráit, amíg meg nem győzte magát arról, hogy minden lehetséges. Összegyűjtöttünk hetet Dawn kedvenc mantráiból, amik neked is segíthetnek a nehéz időszakokban!

 

  1. „A legjobb barátod, és legszemélyesebb támaszod az, aki a tükörből néz vissza rád. Szeresd önmagad!”
  2. „Van, hogy a győzelem nem a küzdelemben, hanem az elengedésben rejlik.”
  3. „A való életben a próbálkozás és a hibák vezetnek el egy döntés meghozásához. Mint a futócipőd kiválasztásánál. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy kipróbálod, ami szerinted jó neked, futsz vele, végül meghozol egy döntést.”
  4. „Nem szabadulhatsz meg az aggodalmaidtól, amíg meg nem változtatod a gondolkodásmódodat.”
  5. „Tudni fogod, mikor küzdd le a szörnyet, ami visszatart attól, hogy előre haladj.”
  6. „Bátorság kell ahhoz, hogy felelősséget vállaljunk saját tetteinkért. Bátorság kell ahhoz, hogy szembenézzünk a fájdalommal, egyszerűen belebámuljunk az arcába és elismerjük, hogy ez a saját felelősségünk. A döntésképességből eredő fájdalomban rejlik a szabadság igazi ajándéka.”
  7. „A magányért, a stressz elengedéséért és a természet közelségéért futok. A futás számomra a szeretet, ami nem hagyja, hogy elbukjak, illetve a barát, aki mindig mellettem állt. A benne rejlő élvezetért futok.