Öt élelmiszer, ami minden futónak kötelező

Ha ezt a cikket olvassátok, akkor biztos Ti is a futás szerelmesei vagytok. Van néhány olyan elengedhetetlen élelmiszer, amit  nem hagyhattok ki az étrendetekből! Mutatjuk is, melyek azok!

Fehérje por

Különösen fontos a két edzés közötti regenerálódó időszakban. Ha legalább háromszor-négyszer futsz egy héten nagy távokat, akkor érdemes lefekvés előtt inni egyet. Így az éjszaka alatt segít megnyugtatni izmaidat.


Zöldségek és gyümölcsök

Fontos, hogy minél több természetes tápanyagot vigyél be a szervezetedbe. Tudtad, hogy a kiviben több C-vitamin van, mint a narancsban? Na, ugye!


Víz, víz és víz!

Ezt talán nem is kell magyarázni, hogy miért fontos a vízfogyasztás egy kiadós edzés után. Az izzadás következtében jó sok vizet veszt a szervezeted, amit bizony pótolni kell.


Avokádó

Bár sok helyen lehet olvasni, hogy az avokádó telis-tele van zsírral, ami igaz is – de csakis jótékony hatású zsírokkal. Fogyaszd bátran!


Tojás

Az avokádó mellett a másik élelmiszer, amit gyakran emlegetnek úgy, hogy nincs túl jó hatással a szervezetre. A rendszeresen futóknak csak ajánlani tudjuk, tele van fehérjével, ezért segít az izmoknak a regenerálódásban.