Hogyan kezeld az esős futónapokat? (2. rész)

Mivel itt az ősz, gyakori lehet az esős és egyre hűvösebb idő. Azonban ez nem azt jelenti, hogy rögtön be kell dobnod a törölközőt, és abbahagyni az edzéseket egészen tavaszig. Sőt! Ha odafigyelsz néhány apróságra, még az immunrendszerednek is jót tesz egy kis erősítés!

 

Viselj vékony zoknit!

Semmiképp se vegyél fel meleg, puha pamutzoknit, hiszen ha átázik – márpedig nagy a valószínűsége, hogy ez lesz a vége –, olyan nehéz lesz a lábad, hogy a rövidebb körök is nehezedre fognak esni. Ehelyett olyan zoknit válassz, ami kifejezetten futáshoz készült, viszonylag légáteresztő, és nem szívja meg magát azonnal vízzel. Mivel ezek a zoknik nem foglalnak helyet, akár vihetsz magaddal a zsebedben egy pót párt, hogy lecseréld azt, ami rajtad van, hogy ha túl kényelmetlenné válik.

Használj impregnáló spray-t!

Az impregnáló spray nemcsak futásnál hasznos, mindenképpen célszerű tartanod egyet otthon. Mivel vízlepergető hatása van, így azzal, hogy jó alaposan befújod vele a cipődet, enyhítheted vagy talán meg is előzheted a beázást, attól függően, hogy mennyire esik. Azonban mielőtt ezt megtennéd, mindenképpen olvasd el a spray használati utasításait, ugyanis nem mindegyiknek ugyanaz a száradási ideje. A legtöbb esetben érdemes még előző nap vízhatlanná tenni a cipődet, így száz százalék, hogy másnapra menetkész!

Védd a kütyüdet!

Amennyiben zenével szeretsz csak futni, edzés előtt mindenképpen győződj meg arról, hogy vízhatlan-e a telefontartód. Mivel esőben egyértelműen veszélyesebb futni, így jó, ha van nálad telefon, amivel értesíteni tudsz bárkit, ha baj van, ám az sem jó megoldás, ha hagyod emiatt beázni, és venned kell egy újat!

Az első részt itt találod.