Infók a szombati futóversenyről, de a legfontosabb, hogy LESZ HELYSZÍNI NEVEZÉS, AZ IS RAJTHOZ ÁLLHAT, AKI MÉG NEM REGISZTRÁLT.

Szombaton kerül megrendezése az első Ring Run Velence futóverseny, örülnénk, ha veled is találkozhatunk vasárnap a Tó partján. A Ring Run különleges helyszíne a rendezés szempontjából is rendhagyó kihívásokat állít a szervezők és a versenyzők elé, ezért összeszedtük a legfontosabb információkat. Érdemes alaposan átolvasni, sokat segíthet a nyugodt felkészüléshez.

 

A LEGFONTOSABB, HOGY LESZ HELYSZÍNI NEVEZÉS, AZ IS RAJTHOZ ÁLLHAT, AKI MÉG NEM REGISZTRÁLT.

 

Program, időrend:

2018.szeptember 15. szombat

  • 07:30 -08:45: Nevezés, előnevezettek regisztrációja, rajtszámok és időmérőchipek átvétele
  • 08:45-09:00 Rajthoz állás, célegyenes nyitva
  • 09:00: Rajt (felvezetéses, lassú rajt)
  • 12:00 Eredményhirdetés

Aki a verseny előtt szeretne nevezni, annak érdemes már sokkal korábban kijönni a Korzóra, hagyni kell időt mindenre.

Rajtcsomag:
Van benne rajtszám, biztosító tű, csak fel kell helyezni a felsőruházat elejére

Parkolás:

A Velence Korzó melletti parkolókat szabadon lehet használni, és a környező utcákban is szabad a megállás, de mindenki tartsa be a KRESZ-ben előirt szabályokat.

Regisztráció és ruhatár:

  • A rajtcsomagot csak fényképes igazolvány felmutatását követően tudjuk átadni
  • Meghatalmazás szükséges a más nevében történő átvételhez
  • Aláírásoddal nyilatkoznod kell a részvételi feltételek elfogadásáról

 

Parkolás után sétálj fel a Regisztrációhoz, amit a Velence Korzó tó felöli oldalán, az épület közepénél találtok. Vedd át a rajtcsomagodat és menj a várakozó zónába.

 

Az útvonalat az aszfaltra festett irányító jelzések, és kifüggesztett irányító táblák jelzik majd. Az útvonal 95%-ban kerékpárúton vezet, de néhol át kell haladni az autóúton. Az egész útvonalon a KRESZ szabályai érvényesek. Kérünk mindenkit, fokozottan figyeljetek a szabályok betartására, nem azon a pár másodpercen fog múlni a futással járó öröm.

 

Frissítés.

A Velencei-tó körül öt helyen lesz frissítő állomás, úgyhogy ne aggódjatok, senki nem marad szomjas. A frissítő bázisok elhelyezkedése a 29 km-es távon:

  1. Gárdony
  2. Dinnyés-Pákozd összekötő közepén
  3. Pákozd
  4. Arborétum
  5. VVSI bejárat
  6. Versenyközpont

 

A 12 km-es távon, a Velence Korzó végén lévő fordítónál lesz lehetőség a folyadékpótlásra, a 4 km-es futók pedig a célterületen juthatnak hozzá a frissítéshez.
Nézők, kísérők, szurkolók:
A Korzó körül a legkényelmesebb a szurkolás, de nincs elzárt terület a pályán, bárki, bárhol szurkolhat a versenyzőknek.

 

Időjárás, egészségügyi veszélyek:

Szombat délelőtt várhatóan 19-23 fok között lesz a hőmérséklet, de a szél elkezdhet erősödni. A Dinnyés-Pákozd összekötőn zavaró is lehet majd a szembeszél, de az északi parton akár kellemes hátszél segíthet. Napsütésre lehet számítani, ajánlott sapkával készülni. Figyeljetek a verseny előtti folyadékbevitelre is. A regisztrációs folyamat ideje alatt, és a bemelegítés során is legyen nálad a vizes palackod.

 

Hasznos infók, versenyszabályok:

  • A versenyen rajtszám nélkül futni, görkorcsolyázni, kutyával futni, kerékpárral futót kísérni tilos.
  • Lehet használni elektronikus szórakoztató eszközöket, zenelejátszót, kézi kamerát, telefont, de a rendezők utasításait és a versenyzőtársakat hallani kell verseny közben.
  • Meredek emelkedők, és nagyobb lejtők vannak a pályán, ezt az erőtök beosztásánál vegyétek figyelembe.
  • Mosdókat a Velence Korzó épületében találtok, nem lesznek külön kihelyezett mobil wc-k.

versenykiírás és részletek: http://ringrun.sport4you.hu/